Panduan RESET atau TUKAR kata laluan di UMSeLF

Panduan RESET atau TUKAR kata laluan di UMSeLF

by Admin UMSeLF -
Number of replies: 0

Perhatian dan Makluman,

Anda boleh melakukan salah satu tindakan RESET (Jika gagal login) atau TUKAR kata laluan (Jika perlu) di UMSeLF melalui panduan yang diberikan seperti berikut.

RESET - Tindakan ini dilakukan sekiranya anda TIDAK BERJAYA login ke sistem UMSeLF/Portal Pelajar/Pendaftaran Kursus/SES. Tindakan perlu dibuat pada sistem berpusat iaitu UMSeLF.

TUKAR - Tindakan ini dilakukan (jika perlu) bagi mengelakkan daripada akaun sistem UMSeLF anda disalahgunakan oleh pihak lain. Pastikan anda mengingati kata laluan baharu anda dan tidak didedahkan kepada pihak lain.


PERINGATAN:

Jika anda RESET atau TUKAR kata laluan, kata laluan akan berubah secara AUTOMATIK pada sistem Portal Pelajar, Pendaftaran Kursus dan SES. Anda hanya perlu menggunakan satu (1) kata laluan sahaja bagi mengakses sistem-sistem tersebut jika salah satu tindakan telah dibuat. 

Bagi tindakan RESET kata laluan, maklumat reset kata laluan akan dihantar ke UMCCed Mail anda. Sila pastikan UMCCed Mail anda BERJAYA log masuk. Sila berhubung dengan penyelaras program jika memerlukan khidmat bantuan.